O NAMA

g15
g1

Osnovne informacije

O NAMA

Firma je osnovana 1976.godine u okviru RO „Zadružni magazin“ Tešanj i iste godine je integrisana u poslovni sistem UPI Sarajevo, u okviru koga je poslovala sve do 1990.godine kada se saglasno tadašnjim propisima registruje kao samostalno preduzeće.

Do izbijanja rata Društvo se bavilo isključivo trgovinom na veliko svih vrsta roba.

Snadbijevalo je šire područje sijevernoistočnog dijela Bosne i Hercegovine, i u to vrijeme bio je drugi snadbjevač maloprodajnih objekata na teritoriji BiH.U poslovanju je ostvarivalo pozitivne financijske rezultate.

Trenutno u poslovnim prostorima društva smješten je carinski terminal Carinska ispostava Tešanj, špediterska društva njih cca 15, kao i ugostiteljski obijekat i poslovnica RAIFFEISEN BANK d.d. Sarajevo i ostali zakupci.

Društvo je u devetom mjesecu 2002.godine, privatizovano, a većinski vlasnik je DOO „INTER“ Doboj –Jug sa 70,2185 %, dok su mali dioničari vlasnici 29,7815 % kapitala.
Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju…

MISIJA

Kaže se da svako ljudsko biće ima misiju ili razlog postojanja. Slična filozofija može se primijeniti na preduzeće.

Izjava o misiji preduzeća trebala bi definisati razlog postojanja i pravila po kojima se preduzeće ponaša i djeluje.

Vizija poslovanja prikazuje se definiranim strateškim ciljevima i obično se u kompanijama kolokvijalno kaže: “Misija je ono što jesmo, a vizija ono što želimo biti, ono čime želimo inspirirati zaposlenike.”

”Naša misija je izgraditi poslovni sistem usmjeren ka internacionalnom poslovnom okruženju te uticati na osobe iz vana za izdavanje poslovnih prostora”.

VIZIJA

Naš cilj je : Korist za sve. Mi smo partneri za budućnost. Naše poslovne aktivnosti usmjeriti na iznalaženje strateških zakupaca kako bi izdali slobodne prostore koji su u našem vlasništvu.

VRIJEDNOST

DD DC i njegovi zaposlenici su se obavezeli da našim kupcima obezbijede najviše standarde i da izgrađuju uzoran model poslovnog ponašanja i da učestvuju u prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Na tim osnovama kao najviše vrijednosti ostvaruju:
– kreativnost : Kreativno razmišljanjje zaposlenika koji kontinuirano istražuju i primjenjuju nove pristupe poslovima,
– prihvatanje izazova : Uspostavljanje visokih ciljava zaposlenicima društva postavljamo izazove da na njihovom ostvarenju,
– otvorenost : Mi smo otvoreno društvo za nove poslovne ideje .naše poslovanje je otvoreno prema javnosti i podliježe strogim kontrolama,
– timski rad : Osnova našeg sistema je zajednički rad zaposlenika na ostvarenju poslovnih aktivnoasti.Stoga izgrađujemo međuljudske odnose zasnovane na međusobnom uvažavanju , nestrasnosti i razumjevanju.

g19
g13